Yakın geçmişe kadar kozmetik şikayetler için en çok başvurulan yöntem anestezi gerektiren cerrahi operasyonlar iken, son yıllarda sağladıkları avantajlar sayesinde, bu cerrahi yöntemlere alternatif olarak çıkan ve günden güne gelişen minimal invazif yada non-invazif ( cerrahi olmayan) yöntemleri tercih sıklığı belirgin artmıştır. Geliştirilen bu medikal estetik uygulamaları, ameliyat olmak istemeyen, cerrahi olmayan kozmetik işlemlere uygun hastalarda, klinik ortamında, kısa sürede, sonuçları tatmin edici ve konforlu bir tedavi seçeneği sunuyor.
İnsan yüzünün genel görünümü, sosyal yaşantıda ve iş hayatında büyük öneme sahiptir. Bir insanın yüzüne baktığınızda edindiğiniz ilk izlenimin iletişimin geri kalan sürecinde büyük önem arz ettiği bilinmektedir. Bu yüzden insanlar daha zinde, daha güzel , daha sağlıklı , daha etkileyici görünme talepleriyle kozmetik işlemlere başvurmaktadır.
Burun yüzün ortasında yer alması, yüzün genel estetik görünümünü belirgin etkileyen bir organ olması sebebiyle burun kozmetik işlemleri sık uygulanan işlemlerdir. Ameliyatsız estetik işlemler içerisinde en çok ilgi çekenlerden biri de dolgu ile burun şekillendirme uygulamalarıdır. Burun ameliyatı için uygun olmayan, ameliyatı düşünmeyen, burunda minimal değişiklik isteyen hastalar için dolgu uygulamaları ile istenilen değişikliği elde etmek mümkündür.
- Burun dolgusu (Sıvı rinoplasti) nedir?
Ameliyatsız burun estetiği yöntemlerinden biri olan burun dolgusu, burundaki şekil bozukluklarının uygun bölgeye deri altına dolgu maddelerinin enjekte edilmesidir. Herhangi bir kesi olmadan, genel anesteziye ihtiyaç olmadan, iğne yada ucu keskin olmayan iğneler olan kanüller yardımıyla 15-30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen, hastanın hemen işlem sonrası normal günlük yaşantısına dönebileceği bir uygulamadır.
- Hangi amaçla burun dolgusu uygulanabilir ?
- Burun ucu kaldırmak
- Burun sırtını (kemer) düzleştirmek
- Burun sırtındaki çöküklüklerin düzeltilmesi
- Burundaki eğrilikleri hafifletmek veya gidermek
- Asimetrileri düzeltme
- Burun Dolgusu kimlere uygulanabilir ?
Burun dolgusu, burnunun şeklinden memnun olmayan, ameliyat tercih etmeyen, burun dolgu uygulamasına uygun olan herkese uygulanabilir.
- Burun Dolgusu kimlere uygulanmamalıdır ?
Önceden birden çok defa burun ameliyatı geçirmiş hastalarda uygulanması risklerin artmış olması nedeniyle tercih edilmemektedir. Yine dolgu ile sağlanabilecek iyileşmenin yetersiz kalabileceği düşünülen hastalarda uygulamanın sonucundan elde edilebilecek sonuç ayrıntılı bir şekilde konuşulduktan sonra karar verilmelidir.
- Burun Dolgusu nasıl yapılır?
Uygulamanın yapılacağı bölgeye anestezik krem uygulanır. 15-30 dk bekleme süresinden sonra tek bir noktadan kanül ile giriş yapılıp planlanan bölgelere dolgu enjekte edilir. İşlem sonrası kişi hemen normal yaşamına dönebilmektedir.
- Anestezi gerektiren bir işlem midir ?
Uygulamadan 15-30dk önce enjeksiyon bölgesine anestezik krem uygulanması çoğunlukla yeterli olmaktadır. Nazı durumlarda enjeksiyon bölgesine işlem öncesi lokal anestezik madde enjeksiyonu tercih edilebilmektedir
- Operasyon suresi ne kadardır ?
Uygulama süresi kişiden kişiye değişebilmekle birlikte genellikle 15-30 dk sürmektedir.
- İyileşme süresi ?
İşlem sırasında herhangi bir kesi yapılmadığı için iyleşme süresi yoktur.
- Ağrı ?
İşlem sırasında minimal ağrı hissedilmektedir.
- Net sonuç ne zaman alınır ?
İşlemden hemen sonra hastanın burun şeklinde farkedilir iyileşme olacaktır. Net sonuç 1 hafta içerisinde elde edilir.
- İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler ve öneriler?
Dolgu enjekte edilen bölgeye sert masaj hareketlerinden kaşınılması gerekmektedir.
- Burun Dolgusunun kalıcılığı ne kadardır?- Burun dolgusunun etkisi ne kadar sürer?
İşlemin kalıcılığı 6-12 aydır.
- Burun dolgusunun yan etkisi var mıdır?
Nadiren uygulama bölgesinde birkaç gün süren hassasiyet ve morarma görülebilmektedir.
- Burun Dolgusunun burun ameliyatına avantajları nelerdir?
- Fiyat avantajı
- İşlemin uygulanma süresinin kısa oluşu
- İşlemden hemen sonra günlük hayata dönebiliyor olmak
- Hastanın sonuçtan memnun kalmaması durumunda istenirse ek dolgu yapılabilmesi yada kolayca dolgunun tamamen eritilebilme imkanının olması
- Ameliyata karar veremeyenler ve değişiklikleri önceden görmek isteyenler için simülasyon yapabilmesi
- Burun dolgusunun burun ameliyatına dezavantajları nedir?
- Elde edilen sonucun kalıcı olmaması
- İleri boyutta bir tümsek ve aşırı eğiklik gibi durumlarında dolgunun tek başına yetersiz kalabilmesi